Comunicat de presa – Lansare campanie advocacy Reteaua RuralNet

RuralNet – rețeaua organizațiilor active în dezvoltare comunitară în mediu rural a lasat, in cadrul dezbaterii La sfat cu statul ca sa crestem satul, campania de advocacy care vizeaza cresterea accesului ONG-urilor la finanțare în măsurile din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Evenimentul a fost organizat in data de 10 iunie 2015 la Bucuresti, în cadrul proiectului “RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară”, implementat de Fundația PACT în parteneriat cu Fundația CIVITAS Cluj-Napoca și Centru de Asistență Rurală Timișoara și finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG România.

Documentele programatice ale PNDR trebuie să faciliteze accesul ONG-urilor la măsurile care vizează demararea și dezvoltarea micilor afaceri în mediul rural, iar rolul ONG-urilor în PNDR să fie asumat și promovat activ de către structurile care administrează PNDR. În acest sens, organizațiile membre în rețeaua RuralNet propun:

– Definirea, în ghidurile măsurilor 4.2, 4.2.a, 6.2 și 6.4, a conceptului de întreprindere prin includerea explicită a ONG-urilor cu activitate economică în acesa definitie, în concordanță cu legislația europeană (Regulamentul UE nr. 1407/2013, Recomandarea 2003/361/CE) și românească (L nr. 364/2004) asimilează asociațiile și fundațiile cu activitate economică microîntreprinderilor și IMM-urilor.
– Conștientizarea și asumarea de către structurile instituționale implicate în administrarea PNDR în teren a rolului și specificului ONG-urilor în dezvoltarea rurală, ca structuri eligibile pentru accesarea de finanțare.

Daca doriti sa sustineti demersul nostru, o puteti face prin semnarea PETITIEI ONLINE, ce se gaseste la http://www.petitieonline.com/signatures/ongurile_cer_dreptul_sa_participe_la_dezvoltarea_rurala_prin_pndr/. Termenul limita pana la care mai poate fi semnata scrisoarea este 30 iunie 2015, ora 17.00.

Mai multe informatii gasiti pe wwww.ruralnet.ro