Proiecte in derulare

Institutul Român de Educație a Adulților, Timișoara – IREA, împreună cu partenerii SVEB – Federația Elvețiană pentru Educația Adulților, CAR- Centrul de Asistență Rurală și FRG-Fundația Româno–Germană, organizează selecție pentru completarea echipei de implementare a proiectului ,,Centre Comunitare de Învățare Permanentă – O abordare Integrată pentru reducerea disparităților Economice, Sociale si Educaționale în zonele rurale din Regiunea de Vest a României”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă, pentru urmatoarea categorie de personal:

4 Posturi de Coordonator Centru comunitar de învățare permanentă – Specialist Relații Sociale

Aceste posturi sunt disponibile în următoarele 4  localități din mediul rural:

  • Teliucul Inferior, județul Hunedoara,
  • Dezna, județul Arad,
  • Balinț, județul Timiș
  • Obreja, județul Caraș- severin

Anunț angajare-Coordonator- CCIP_AM

citeste tot articolul

RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară prelungește perioada de înscriere pentru Gala inițiativelor locale – Oamenii cresc satul pana pe 21 septembrie, ora 18.00.

De 13 ani, RuralNet se implică in dezvoltarea satului romanesc. Cele 13 organizații membre ale retelei susțin oamenii și organizațiile cu inițiativă din mediul rural, care fac lucrurile să se întample de jos în sus, voluntar, pas cu pas.

Pe 13 octombrie 2015, RuralNet premiază astfel de oameni și organizații, aducând poveștile lor de succes în cadrul primei ediții a Galei inițiativelor locale – Oamenii cresc satul, un eveniment dedicat dezvoltării comunitare, satului românesc și potențialului mediului rural.

Va invităm să nominalizați sau să vă autonominalizati pâna pe 21 septembrie, pentru a intra in competiție pentru una sau mai multe dintre categoriile:

· structuri asociative/comunitare (asociație, fundație, grup de inițiativă locală, grup de acțiune local, grup de producători etc.)

· organizații de suport pentru procesele de dezvoltare comunitară

· instituții și autorități publice care susțin dezvoltarea comunitară

· jurnaliști care contribuie la vizibilitatea poveștilor cu și despre dezvoltare comunitară

Pentru mai multe detalii privind înscrierea, criteriile integrale și regulamentul pot fi consultate pe site-ul rețelei RuralNet, www.ruralnet.ro.

Nominalizarile pot fi făcute prin completarea formularului specific categoriei vizate și trimiterea acestuia la anemarie@fundatiapact.ro pana la data de 21 septembrie, ora 18.00, alaturi de cel putin un material foto si/sau video reprezentativ.

Asteptam povestea voastra de succes!

citeste tot articolul

RuralNet – rețeaua organizațiilor active în dezvoltare comunitară în mediu rural a lasat, in cadrul dezbaterii La sfat cu statul ca sa crestem satul, campania de advocacy care vizeaza cresterea accesului ONG-urilor la finanțare în măsurile din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Evenimentul a fost organizat in data de 10 iunie 2015 la Bucuresti, în cadrul proiectului “RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară”, implementat de Fundația PACT în parteneriat cu Fundația CIVITAS Cluj-Napoca și Centru de Asistență Rurală Timișoara și finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG România.

Documentele programatice ale PNDR trebuie să faciliteze accesul ONG-urilor la măsurile care vizează demararea și dezvoltarea micilor afaceri în mediul rural, iar rolul ONG-urilor în PNDR să fie asumat și promovat activ de către structurile care administrează PNDR. În acest sens, organizațiile membre în rețeaua RuralNet propun:

– Definirea, în ghidurile măsurilor 4.2, 4.2.a, 6.2 și 6.4, a conceptului de întreprindere prin includerea explicită a ONG-urilor cu activitate economică în acesa definitie, în concordanță cu legislația europeană (Regulamentul UE nr. 1407/2013, Recomandarea 2003/361/CE) și românească (L nr. 364/2004) asimilează asociațiile și fundațiile cu activitate economică microîntreprinderilor și IMM-urilor.
– Conștientizarea și asumarea de către structurile instituționale implicate în administrarea PNDR în teren a rolului și specificului ONG-urilor în dezvoltarea rurală, ca structuri eligibile pentru accesarea de finanțare.

Daca doriti sa sustineti demersul nostru, o puteti face prin semnarea PETITIEI ONLINE, ce se gaseste la http://www.petitieonline.com/signatures/ongurile_cer_dreptul_sa_participe_la_dezvoltarea_rurala_prin_pndr/. Termenul limita pana la care mai poate fi semnata scrisoarea este 30 iunie 2015, ora 17.00.

Mai multe informatii gasiti pe wwww.ruralnet.ro

citeste tot articolul

Zonele rurale acoperă 87,1% din suprafața României, iar agricultura rămâne cea mai importantă activitate și o sursă esențială de venit pentru gospodăriile din acest spațiu (doar 3,2% din totalul angajaților din economia țării fiind în mediul rural).

40% din populația țării locuiește în sectorul rural, ceea ce înseamnă că orice politică publică ce vizează acest sector afectează aproape jumătate din populația țării.

RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară te invită să iei parte la dezbaterea La sfat cu statul ca să creștem satul, miercuri, 10 iunie, ora 09:30, în sala Safir a Hotelului Marshal Garden (Bd. Dorobanti, nr. 50B). Ne propunem să creăm un spațiu de dialog între societatea civilă, ONG-uri, instituții publice și presă pe următoarele teme:

• Experiența acumulată de ONG-uri care activează în dezvoltarea comunitară rurală. Ce exemple de succes există și ce dificultăți întâmpină grupurile de acțiune locală (GAL-urile), întreprinderile sociale sau asociațiile de producători;

• Perspectiva finanțatorilor publici și privați asupra dezvoltării rurale;

• Oportunități și provocări viitoare pentru ONG-uri și Programul Național de Dezvoltare Rurală;

• Cum susținem prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 implicarea și contribuțiile la dezvoltarea rurală a organizațiilor neguvernamentale?

În cadrul evenimentului lansăm, de asemenea, campania de advocacy a rețelei RuralNet ce vizează accesul ONG-urilor la finanțări PNDR, având ca scop pe termen mediu și lung creșterea capacității rețelei de a influența politicile publice care afectează organizațiile mici și grupurile informale din mediul rural.

Problemele care au afectat până în prezent accesul ONG-urilor la finanțări PNDR s-au plasat în zona criteriilor de evaluare, implementării diferitelor tipuri de activități, decontării cheltuielilor sau interpretării și aplicării limitative a prevederilor procedurale din ghidurile aplicanților și ale beneficiarilor.

Campania este inițiată în cadrul proiectului “RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară”, implementat de Fundația PACT în parteneriat cu Fundația CIVITAS Cluj-Napoca și Centru de Asistență Rurală Timișoara și finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG România.

citeste tot articolul

Anunt selectie grup tinta

citeste tot articolul