Articole de presa

In cadrul proiectului “Imbunatatirea calitatii resurselor umane in mediul rural si promovarea antreprenoriatului in activitati non-agricole” derulat de Fundatia Civitas pentru Societatea Civila in calitate de solicitant impreuna cu Fundatia EOS – Education for an Open Society Romania si Centrul de Asistenta Rurala, parteneri nationali, respectiv GEOMujerXXI, partener transnational, s-a lansat CD-ul interactiv cuprinzand detalii despre proiect, prezentarea partenerilor dar si o serie de exemple de bune practici in domeniul antreprenoriatului rural.

Acestea din urma au fost analizate cu sprijinul partenerilor din Spania, Asociatia GEOMujer si includ mai multe tipuri de proiecte ce au avut ca rezultate demararea de afaceri in mediul rural.

Exemplele prezentate in CD includ urmatoarele tipuri de afaceri: procesarea legumelor (Gradina Gourmet), amenajarea de pensiuni turistice (Palacio de los Condes, La posada de Carmen) reamenajarea unor construcții cu valoare istorica in vederea valorificarii din punct de vedere turistic dar si in folosul comunitatii (Castelul la Coracera, Ermita Ana), iluminarea locatiilor turistice, construirea de azile pentru batrani (Azilul El Chaflan), centru de turism activ (Yucalcari Aventura), locatii de primire turisti (Hotel Rural) si centre de prelucrare a produselor lactate (Fabrica de branza).

Proiectele au fost sustinute atat cu fonduri proprii cat si cu sprijin financiar european sau national. La fiecare afacere vizitata s-a urmarit depistarea numarului de locuri de munca generate atat in mod direct cat si indirect.

Totodata pe suportul electronic se gasesc si interviuri cu membrii din organizatiile partenere din Romania. Acestea prezinta impresiile vizitelor efectuate cu accent pe posibilitatile de multiplicare a modelelor respective la nivelul regiunilor de referinta a proiectului.

CD-ul reprezinta atat o prezentare a proiectului cat si o resursa utila pentru viitorii antreprenori din mediul rural.

 

citeste tot articolul