Communicate de presa

RuralNet – rețeaua organizațiilor active în dezvoltare comunitară în mediu rural a lasat, in cadrul dezbaterii La sfat cu statul ca sa crestem satul, campania de advocacy care vizeaza cresterea accesului ONG-urilor la finanțare în măsurile din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Evenimentul a fost organizat in data de 10 iunie 2015 la Bucuresti, în cadrul proiectului “RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară”, implementat de Fundația PACT în parteneriat cu Fundația CIVITAS Cluj-Napoca și Centru de Asistență Rurală Timișoara și finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG România.

Documentele programatice ale PNDR trebuie să faciliteze accesul ONG-urilor la măsurile care vizează demararea și dezvoltarea micilor afaceri în mediul rural, iar rolul ONG-urilor în PNDR să fie asumat și promovat activ de către structurile care administrează PNDR. În acest sens, organizațiile membre în rețeaua RuralNet propun:

– Definirea, în ghidurile măsurilor 4.2, 4.2.a, 6.2 și 6.4, a conceptului de întreprindere prin includerea explicită a ONG-urilor cu activitate economică în acesa definitie, în concordanță cu legislația europeană (Regulamentul UE nr. 1407/2013, Recomandarea 2003/361/CE) și românească (L nr. 364/2004) asimilează asociațiile și fundațiile cu activitate economică microîntreprinderilor și IMM-urilor.
– Conștientizarea și asumarea de către structurile instituționale implicate în administrarea PNDR în teren a rolului și specificului ONG-urilor în dezvoltarea rurală, ca structuri eligibile pentru accesarea de finanțare.

Daca doriti sa sustineti demersul nostru, o puteti face prin semnarea PETITIEI ONLINE, ce se gaseste la http://www.petitieonline.com/signatures/ongurile_cer_dreptul_sa_participe_la_dezvoltarea_rurala_prin_pndr/. Termenul limita pana la care mai poate fi semnata scrisoarea este 30 iunie 2015, ora 17.00.

Mai multe informatii gasiti pe wwww.ruralnet.ro

citeste tot articolul

Comunicat de presa „RESoRT Rețeua Economiei Sociale Rurale bazată pe Tradiții”

citeste tot articolul

Lansarea proiectului care urmarește dezvoltarea stucturilor de economie socială

citeste tot articolul

În perioada 27-28 noiembrie 2014, a avut loc în Poiana Brașov a doua întâlnire cu membrii rețelei RuralNet. Au fost două zile în care s-a discutat despre cele mai potrivite tactici, strategii  și instrumente pentru a lansa o campanie de advocacy, dar și  o campanie de fundraising. Mai multe detalii pe www.ruralnet.ro.

Intalnirea a avut loc în cadrul proiectului RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 -2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

citeste tot articolul

In cadrul proiectului RuralNet – rețeaua pentru dezvoltare comunitară a avut loc la Cluj, 25-27 iunie, întâlnirea organizațiilor membre ale rețelei RuralNet.  Scopul intalnirii a fost definirea  direcțiilor strategice de advocacy și să alegerea politicilor publice de interes pentru RuralNet, revizuirea  strategiei RuralNet 2020,   propunerea de proiecte noi și activități comune pentru anul următor. Mai multe detalii pe www.ruralnet.ro.

citeste tot articolul